Hos er har man kunnat förboka semlor i år, har det varit populärt?
– Ja, det har varit fullt tryck hela tiden.
Ungefär hur många semlor säljer ni på fettisdagen?
– Det beror på, men några tusen är det nog alltid. När jag jobbade på Pipers konditori i Stockholm sålde vi ännu fler, omkring 3 500, och på NK sålde vi upp emot tio tusen semlor.
Oj, det låter lite enformigt?
– Nej då, man är van. Jag har mycket rutin, så jag blir inte stressad heller. Det enda är att man går upp lite tidigare den dagen och jobbar lite längre.
Vad är hemligheten bakom en riktigt god semla?
– Det finns inga hemligheter. Det gäller bara att använda genuina råvaror, riktigt smör, grädde, kardemumma och mandelmassa ska det vara.
Så det är inte så krångligt?
– Nej, det skadar ju inte om man har lite handlag och kan baka. Om man vill så kan man använda surdeg, som vi gör, så blir brödet godare och får lite bättre hållbarhet.
Vad är onyttigast, en kanelbulle eller en semla?
– Onyttigast vet jag inte om man behöver säga, det beror ju lite på om man rör ordentligt på sig och sådant. Att äta en semla en gång om året är inte onyttigt. Grädde och bröd är inte farligt om man äter med sunt förnuft.
Man kanske inte klarar mer än en om dagen heller?
– Jodå, jag vet många som äter fler. Men jag brukar inte äta mer än en om dagen.
Skulle man kunna sälja semlor året om, eller vore det konstigt?
– Teoretiskt sett skulle säkert gå. Men jag tycker att det är lite roligt med traditioner och högtider, som kräftsäsongen. Det vore ju inte så kul att äta julskinka till midsommar till exempel.