Kevin Eriksson lever för sin sport, rallycross. Är han inte någonstans ute i världen och tävlar finns han förmodligen på pappa Andreas Erikssons verkstad i Nynäshamn. Det är ingen vanlig bilverkstad. Rallycrossbilarna står uppradade, blanka och fina, i den vita rena lokalen. Det luktar visserligen bensin men i övrigt ser det mer ut som ett stort kontor än en bilverkstad.
– Det har varit ett hektiskt år med många tävlingar. Men det har också varit väldigt lärorikt, säger Kevin Eriksson när vi slår oss ner i kantinen i verkstaden.
När han var 15 år började han köra folkrace som första motorsport och förra året debuterade han som rallycrossförare i klassen Supercar Lites. Under 2014 har han rest runt i bland annat Portugal, England, Finland, Italien, Turkiet och USA, och deltagit i olika tävlingar och VM.
VM i Supercar Lites avgörs genom att poäng från olika tävlingar samlas ihop, ungefär som den alpina världscupen. Varje tävling ger maximalt 30 poäng och när sista tävlingen återstod ledde Kevin Eriksson redan med 32 poäng. Titeln var säkrad. 18 år gammal och debutant på rallycrossbanan kunde han inte ha gjort bättre ifrån sig.
– Det var stort. Min första titel. Jag var lättad också för jag hade just kommit tvåa i SM så jag var lite nedstämd på grund av det, berättar Kevin Eriksson.
Vinsten i Supercar Lites-VM innebar bland annat att få köra en av tävlingarna i VM i rallycrossens tyngsta klass, Supercar, som gick i Argentina. För Kevin Eriksson var det en dröm som gick i uppfyllelse.
– Det kändes nästan större än att vinna VM i Supercar Lites, säger han.
Och trots att han i Argentina mötte storförare med lång erfarenhet lyckades han köra till sig tredjeplatsen. Etta kom en av Kevin Erikssons stora idoler, Petter Solberg från Norge.
Förhoppningen är att Kevin Eriksson ska kunna fortsätta köra Supercar. Men det är en dyr sport. Just nu jobbar han med att få ihop en budget inför SM. Det gäller att hitta sponsorer.
– Man måste vinna mer och bli mer känd för att få de stora sponsorerna, säger han.
Och vill han köra hela VM i Supercar måste han göra just det, det kan kosta flera miljoner kronor. Men sporten växer och får mer och mer uppmärksamhet. Kanske kan det göra det lättare att få sponsorer i framtiden.
– Jag drömmer om att få köra Supercar-VM igen och sen bara fortsätta, säger han.